luni, 30 septembrie 2013

Foi de napolitana cu ciocolata de casa


1 pachet mare foi
1 pachet unt - 200 g
700 g lapte praf
250 ml apa
200 g zahar
1 plic cacao - 70 g
esenta rom, stafide, nuci

Apa si zaharul se fierb. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga untul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Peste acest sirop se pune laptele praf cernut. Se amesteca bine cu un tel. La final se adauga cacaoa, tot cernuta. Daca se doreste crema in 2 culori, se lasa o parte alba si se amesteca cealalta parte cu jumatate din cacaoa pregatita. Crema rezultata este destul de moale. Se intinde calduta pe cate o foaie. La final se imbraca prajitura in folie de plastic si se da la rece. Se pune o greutate peste, ca sa stea foile cat mai lipite. Atentie: greutatea trebuie sa fie aproape cat foaia. Eu am pus o caserola de plastic, umpluta cu apa.
Se taie foarte bine dupa 12 ore, dar este si mai buna dupa 24 de ore. Pt cine are rabdare ... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu